Voorstelling van het team


Onze paarden zijn steeds paarden die een 2de kans verdienen en hebben hun eigen karakter en voorkeuren.
Mijn paarden krijgen een stem en zeggenschap in wat ze wel en niet oké vinden en hun werken met en training wordt hiernaar aangepast. Ik ga steeds een samenwerking aan met de paarden en ik werk elke dag om mijn menselijke dominantie te onderdrukken in het belang van de relatie met mijn paarden.
Bij ons vind je dus geen robotjes die zonder nadenken doen wat er van ze geëist wordt, maar paarden met een eigen stem en karakter.


Eveline is een gepassioneerd therapeut en paardenmens, maar ook een leerkracht met een hart voor kinderen met speciale noden. Met 10+ jaar ervaring in het buitengewoon onderwijs en individueel begeleiden van leerlingen, 25+ jaar ervaring tussen de paarden en 5+jaar een eigen praktijk staat ze stevig in haar schoenen binnen de GGZ en de training van paarden.

Naast een opleiding Equine Assisted Therapy aan de Artevelde Hogeschool in Gent, De opleiding bij Legendary Stables als gedragsspecialist bij paarden, haar Bachelor in Onderwijs en een opleiding tot Barefoot bekapper bij verschillende specialisten, stopt ze nooit met bijstuderen. Zowel korte vervolgopleidingen, als nieuwe dingen, als zelfstudie schrikken haar niet af.

Eveline werkt het liefst vanuit het opwekken van intrinsieke motivatie via verbindende communicatie, zowel bij de mensen als bij de paarden. Correcte en fijne communicatie tussen mensen, tussen paard en mens en tussen paarden is een belangrijke basis om uit te vertrekken.

Dankzij opleidingen binnen de paardentaal (Sharon Wilsie), de kalmerende signalen (Rachaël Draaisma) en de verbindende communicatie (Marchall Roosenberg) wordt er een fijn werkklimaat gecreëerd bij Equiwhisper, zowel voor paard als mens.

Denver

Denver is de oudste van onze kudde, hij is van 2008. Denver is een ex-wedstrijdpaard in dressuur die vroeger op pensioen is gegaan door artrose in 1 van zijn voeten, maar zich niet kon vinden in niet trainen en werken. We hebben Denver bij de opstart van de praktijk omgeschoold tot therapiepaard en dit bleek hem enorm goed te liggen. Sindsdien heeft hij al menig harten sneller doen slaan. Denver is een rustig en stabiel paard, maar hij spiegelt wel enorm, waardoor de communicatielijn altijd open blijft.

Denver is in 2023 geopereerd aan zijn artrose en zal tegen 2024 volledig gerevalideerd zijn en opnieuw meedraaien in de praktijk. Tijdens zijn revalidatie moet hij gecontroleerd bewegen en wordt hij dus wel af en toe ingezet. Na zijn revalidatie zal hij, als alles voorspoedig verder loopt, terug volledig ingezet kunnen worden als rijpaard en therapiepaard. Ook een bosritje met een gevorderde ruiter zal er zeker inzitten, want dat vind hij zelf ook super fijn.

Deukje

Deukje is geboren in 2013, een ongeluksjaar zou je kunnen zeggen. Deukjes start in het leven was niet heel erg positief. Hij is in Duitsland niet op de beste manier ingereden en toen zijn eigenaar hem naar België gehaald heeft, bleek er weinig met Deukje aan te vangen op rijvlak. Hij maakte enorme spanning en deed daardoor regelmatig een gevaarlijke rodeo met de zware gevolgen van dien. Na veel zoeken, dierenartsen, klinieken en het uitsluiten van een medische oorzaak is Deukje in 2019 bij mij terecht gekomen voor een full reset.

In de omgang bleek Deukje een enorme knuffelaar en kruipt hij liefst in je binnenzak. Je zou kunnen zeggen dat hij ook wat onzeker was en de steun nodig had. Kroelen, poetsen en grondwerk vond hij super leuk, ook vrijheidsdressuur wordt hij enorm enthousiast van en moet je hem vaak wat intomen, want zijn motivatie is echt groot.

Ondertussen gaat het enorm goed met Deukje, hij rijdt ontspannen zijn oefeningen, al blijft hij wel makkelijk overprikkeld. Ook zijn andere ruiters steeds minder een probleem en kan hij in de praktijk ingezet worden voor grondwerk en werk aan de hand met kinderen op zijn rug. Hij is zelfzeker, kan klein communiceren zonder onmiddellijk te ontploffen en blijft nog steeds dezelfde lieve kerel die liefst als een puppy de hele dag achter mij aan zou lopen.

Bono

Bono is onze bengel van 2017, hij is nog jong en heeft ook niet de beste start in het leven gehad. Bono heeft nooit correct met mensen leren omgaan, waardoor hij vervallen is in bijten, trappen en aanvallen. Ook Bono is bij mij gekomen voor een full reset zoals Deukje.

Na een jaar intensief trainen met hem om de patronen te doorbreken doet hij het heel erg goed, hij heeft rust gevonden in de omgang met mensen en kan op een fijne manier de communicatie behouden. Bono is heel erg werkwillig en heeft een grote will to please.

Bono kan ingezet worden voor rijlessen en voor bereden hippotherapie. In het grondwerk is hij een uitdaging en zal hij de grenzen snel aftasten. Als je op je strepen moet leren staan is Bono een topper om je de spiegel voor te houden.

Blossom

Blossom is onze nieuwste telg, zij is ook van 2017 en is daarmee ook nog jong. Blossom heeft nog niet veel vertrouwen in mensen en is bij ons om dat te doen veranderen. Door de patronen te veranderen is het de bedoeling dat Blossom het gezelschap van mensen gaat appreciëren en minder bang zal worden.

Wil je leren om zacht en rustig te worden in je lichaamstaal? Wil je bekijken welk effect bepaalde houdingen hebben op paarden (en mensen) dan is Blossom je werkbuddy. Ze spiegelt erg mooi wat je innerlijke wereld betekend aan de buitenkant. Zij wordt al ingezet voor mindfullness, ontspanning en grondwerk.

Blossom zal de komende periode volledig gerevalideerd worden en verder zadelmak gemaakt worden. Daarna zal ze dienen voor de therapie met kinderen en voor de rijlessen met kinderen. Daarnaast zal ze door haar fijne, spiegelende karakter ook blijvend ingezet worden voor het werken naast de paarden met jongeren en volwassenen. Blossom is klein van formaat en daardoor minder overweldigend dan de grote paarden.

Korneel

Wie al eens bij ons geweest is zal Korneel ongetwijfeld kennen, onze topper van een therapiehond. Hoewel we vooral vanuit de paarden werken met de therapie, is Korneel wel opgeleid en kan hij ook ingezet worden tijdens de therapie.

Korneel is een leuke, enthousiaste hond die alles doet voor een snoepje, maar evengoed uren kan komen knuffelen en dutjes doen in de zon. Korneel is er enkel bij als het +10 graden is, anders heeft hij kou en blijft hij liever voor de stoof liggen thuis.