Revalidatie training & Barefoot bekappen


Paardenrevalidatie

Elk paard verdient een 2de kans

In de samenwerking tussen mens en paard komen we moeilijkheden en uitdagingen tegen. Als die uitdagingen te groot worden, spreken we over gedragsproblemen bij paarden, probleempaarden of traumapaarden.

Als gediplomeerd gedragsspecialist help ik zowel eigenaar als paard in hun ontwikkeling tot stabiele persoonlijkheden die een gezonde samenwerking kunnen aangaan.

Ik werk uitsluitend met paardvriendelijke methodes en op tempo van paard en eigenaar of trainer. Ik neem mijn tijd voor de training en gebruik geen quick fixes maar duurzame oplossingen die een verschil maken op lange termijn.

Barefoot bekappen

Vanuit de revalidatie van gedragsproblemen bij paarden kwamen de gedragsproblemen bij de hoefsmid zeer vaak voor. Vanuit mijn achtergrond als barefoot bekapper maakte ik al snel de cross over tussen het bekappen en het duurzaam oplossen van gedragsproblemen.

Samen met de eigenaar of trainer zoeken we naar de best gepaste training om problemen rond het bekappen van hoeven op te lossen.

Voordeel van de combinatietraining is dat de training met 1 bekende en vertrouwde persoon kan doorlopen worden zonder er een externe bekapper te moeten bijhalen voor de training duurzaam geïnstalleerd is.